Afbeeldingsresultaat voor ENGELSE VLAG   

Resultaten 1 - 8 van 8

Nystagmus frenzelbrillen

LED Nystagmus frenzelbril met afstandsbediening

Met een rechargeable batterij box en een oplaadstation.

LED Nystagmus frenzelbril met batterijhandvat

LED Frenzelbril met een batterijhandvat

Nystagmus Frenzelbril 501

Halogeen frenzelbril met gefixeerde lenzen

Nystagmus Frenzelbril 503

Volledig draadloos en Halogeen

Nystagmus Frenzelbril 703

Uitvoering met een batterijhandvat opzij

Videonystagomografie bril VNG 4000

Plug en play Videonystagmografie

Nystagmus Frenzelbril

Nystagmus, ook wel wiebelogen of trilogen genoemd, is een het snelle trillen van het oog. Dit kan duiden op evenwichtsstoornissen. Om dit vast te stelen kan men gebruik maken van een nystagmus bril volgens Frenzel. Deze Frenzelbrillen hebben sterke, bolle glazen en lampjes aan de binnenkant om de pupillen goed zichtbaar te maken aan de arts. Oogbewegingen en nystagmus kunnen daardoor goed vastgesteld worden. Bij het kijken door een Frenzelbril kan de patiënt niet focussen op een vast punt, waardoor het nystagmus niet onderdrukt kan worden. Entermed heeft verschillende modellen om de arts zo goed mogelijk te helpen in het vaststellen van een diagnose.

LED Frenzelbrillen. Een diagnostische meerwaarde!

Naast de standaard halogeen versie hebben we de LED nystagmus Frenzelbrillen beschikbaar. Deze LED variant heeft een aantoonbare diagnostische meerwaarde, doordat het hele oog verlicht wordt. Hierdoor kan men zelfs de kleinste bewegingen waarnemen. Bij de halogeen variant wordt dmv. een lampje aan de bovenzijde het oog verlicht. Dit geeft volgens de gebruikers toch een significant verschil.

Nystagmusbril volgens Blessing

De nystagmus Frenzelbril is verreweg het meeste gebruikt in Nederland. Maar er is een alternatief, namelijk de Frenzelbril volgens Blessing. Het verschil is grofweg dat de behuizing van de Blessingbril wit is en Frenzelbrillen zijn zwart. De theorie zegt dat het witte minder afleid dan de zwarte versie. Hierdoor wordt het oog minder getriggered om weg te kijken van de lens naar de randen. Ook is het bij de halogeenvarianten zo dat de Blessing brillen een lampje hebben die niet direct op het oog schijnt, want dit is afgeschermd. Dit is overigens bij de LED versie niet meer het geval, omdat een LED ring rondom het oog voor de verlichting zorgt.

Video nystagmografie (VNG) bril

Het principe van een VNG bril is vergelijkbaar met een Frenzelbril; de oogbewegingen worden geregistreerd door een camera. Het is met een VNG bril zelfs mogelijk om andere testen aan te bieden. Namelijk een oculomotore test waarbij lichtstippen en speciale patronen getoond worden. Direct op de bril zit een knop waarmee u het systeem rechtstreeks kunt aanpassen aan de individuele patiënt. De metingen kunnen op uw monitor worden weergegeven en het softwaresysteem van de VNG bril kan op een overzichtelijke manier de resultaten evalueren.

Over ons

 

Entermed BV is gespecialiseerd in KNO medische behandelunits en innovatieve medische producten.

Entermed focust zich op het ontwerpen, produceren, verhandelen en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige producten voor ziekenhuis en kliniek.
Door te luisteren naar onze klanten, kunnen wij continu onze producten en processen verbeteren, met als doel een volwaardig partner te zijn voor onze klanten.

  • Steenovenweg 4, 3417 XR, Montfoort,
    Nederland

  • +31 (0) 58 29 88 888

Ga naar boven