Afbeeldingsresultaat voor ENGELSE VLAG   

Resultaten 1 - 3 van 3

Tympanometers

Easytymp

Snelle handheld tympanometer

Homoth TYMP 4000

Snelle en betrouwbaren metingen.

Inventis Flute HF

Uitgebreide tympanometrie met één apparaat

Tympanometers

Één van de meest gebruikte diagnostische apparaten door een otoloog is de tympanometer. Hiermee kan de arts een objectieve hoortest uitvoeren.
Deze hoortest noemt men een tympanometrie of impedantiemetrie. De patiënt hoeft verder niets te doen tijdens de test, dat maakt het apparaat geschikt voor de hele patiëntengroep.

Wat doet een tympanometer?

Met de tympanometer wordt de beweeglijkheid van het trommelvlies en de gehoorbeentjesketen gemeten.  Als gevolg van een middenoorontsteking,
onderdruk of vocht in het middenoor kan deze beweeglijkheid, en dus het gehoor, verminderen. Bij het maken van een tympanogram wordt met een dop de gehoorgang afgesloten.
In het handvat van de tympanometer lopen 3 buisjes. Ieder met een andere functie, deze zijn:

- Luchtdruk wijzigen 

- Geluid in het oor brengen

- Meten van het geluidsniveau

De tympanometer kan nu meten of het trommelvlies meegeeft als er een beetje druk op wordt gezet. Zo kan de tympanometer meten of het geluid goed teruggekaatst wordt en of dit verschilt bij verschillende luchtdrukken. Dit helpt bij het vaststellen van de oorzaak.

Wat is belangrijk bij de keuze voor een tympanometer?

Allereerst is er een keuze tussen verschillende uitvoeringen. Een inbouwmodel kan in de KNO unit verwerkt worden, waardoor geen apparatuur onnodig op het werkblad terecht kom.
Mocht dit geen optie zijn is een tafelmodel of handheld een goede optie. Een handheld geeft een hoop flexibiliteit, waar een stand alone apparaat snelheid van de metingen en betere prestaties heeft.
Het voordeel van een snelle meting komt vooral tot uiting wanneer deze gebruikt wordt bij kinderen, die niet langere tijd stil zitten. 

De meeste tympanometers bieden de keuze om metingen op te slaan in het EPD of direct te printen met een ingebouwde printer. 

 

Over ons

 

Entermed BV is gespecialiseerd in KNO medische behandelunits en innovatieve medische producten.

Entermed focust zich op het ontwerpen, produceren, verhandelen en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige producten voor ziekenhuis en kliniek.
Door te luisteren naar onze klanten, kunnen wij continu onze producten en processen verbeteren, met als doel een volwaardig partner te zijn voor onze klanten.

  • Steenovenweg 4, 3417 XR, Montfoort,
    Nederland

  • +31 (0) 58 29 88 888

Ga naar boven