Afbeeldingsresultaat voor ENGELSE VLAG   

Homoth TYMP 4000

E-mailadres
Snelle en betrouwbaren metingen.
TYMP4000.jpg
Homoth_Tymp_4000
Beschrijving

 Onderzoek kan direct op werkplek gedaan worden

 4 reflex frequenties

 Het is mogelijk om een volledig automatische impedantie meting te doen in secondes


Beschrijving

Homoth Tymp 4000

De Homoth Tymp 4000 is een stand-alone tympanometer waarmee u een volledig automatische impedantie
meting kunt uitvoeren binnen enkele seconden. Aangezien dit apparaat is uitgevoerd met een usb poort is het tevens mogelijk
om de tympanometer aan te sluiten op een computer, zodat u de data lokaal of centraal kunt opslaan. De meting vergt slechts enkele seconden.
De Homoth Tymp 4000 is zeer geschikt voor kinderen en onrustige patiënten.

Wanneer de tympanometer als stand-alone wordt gebruikt zullen alle functies, curven en gegevens op het geïntegreerde display worden weergegeven.
Omdat het apparaat simpel te bedienen is kan deze worden gebruikt in een dokterspraktijk en op de poli KNO. Verder kunnen stapediusreflex, ipsi- of contralateraal uitgevoerd worden.

Comfortabel

De tympanometer is een gebruiksvriendelijk apparaat dat makkelijk te gebruiken is. De arts kan eenvoudig een onderzoek uitvoeren op de poli.
Verder beschikt het apparaat over een 3-kleuren LED in de top van de handstuk. In de Tymp 4000 is ook een snelle digitale printer ingebouwd, dat
erg geruisloos en zuinig is.

Anderen bekeken ook

            
Otologie Instrumentarium      Oorverband    Panetti oorinstrumenten Tubomanometer

 

Tympanometers

Één van de meest gebruikte diagnostische apparaten door een otoloog is de tympanometer. Hiermee kan de arts een objectieve hoortest uitvoeren.
Deze hoortest noemt men een tympanometrie of impedantiemetrie. De patiënt hoeft verder niets te doen tijdens de test, dat maakt het apparaat geschikt voor de hele patiëntengroep.

Wat doet een tympanometer?

Met de tympanometer wordt de beweeglijkheid van het trommelvlies en de gehoorbeentjesketen gemeten.  Als gevolg van een middenoorontsteking,
onderdruk of vocht in het middenoor kan deze beweeglijkheid, en dus het gehoor, verminderen. Bij het maken van een tympanogram wordt met een dop de gehoorgang afgesloten.
In het handvat van de tympanometer lopen 3 buisjes. Ieder met een andere functie, deze zijn:

- Luchtdruk wijzigen 

- Geluid in het oor brengen

- Meten van het geluidsniveau

De tympanometer kan nu meten of het trommelvlies meegeeft als er een beetje druk op wordt gezet. Zo kan de tympanometer meten of het geluid goed teruggekaatst wordt en of dit verschilt bij verschillende luchtdrukken. Dit helpt bij het vaststellen van de oorzaak.

Wat is belangrijk bij de keuze voor een tympanometer?

Allereerst is er een keuze tussen verschillende uitvoeringen. Een inbouwmodel kan in de KNO unit verwerkt worden, waardoor geen apparatuur onnodig op het werkblad terecht kom.
Mocht dit geen optie zijn is een tafelmodel of handheld een goede optie. Een handheld geeft een hoop flexibiliteit, waar een stand alone apparaat snelheid van de metingen en betere prestaties heeft.
Het voordeel van een snelle meting komt vooral tot uiting wanneer deze gebruikt wordt bij kinderen, die niet langere tijd stil zitten. 

De meeste tympanometers bieden de keuze om metingen op te slaan in het EPD of direct te printen met een ingebouwde printer. 

 

Over ons

 

Entermed BV is gespecialiseerd in KNO medische behandelunits en innovatieve medische producten.

Entermed focust zich op het ontwerpen, produceren, verhandelen en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige producten voor ziekenhuis en kliniek.
Door te luisteren naar onze klanten, kunnen wij continu onze producten en processen verbeteren, met als doel een volwaardig partner te zijn voor onze klanten.

  • Steenovenweg 4, 3417 XR, Montfoort,
    Nederland

  • +31 (0) 58 29 88 888

Ga naar boven