Afbeeldingsresultaat voor ENGELSE VLAG   

Binner voorhoofdslamp

E-mailadres
Traploos in te stellen micro spot
Beschrijving

Traploos in te stellen microspot

Kleine, duidelijke spot

Aan te sluiten op lichtbron voor hoge lichtopbrengst

Adapters voor iedere aansluiting


Beschrijving

Binner voorhoofdslamp type 08-355
 
Bijzonder comfortabele hoofdlamp voorzien van een traploos in te stellen micro spot. De 3.5mm dikke fiberkabel geleidt het licht zonder lichtverlies naar de spot.
Het high performance miniatuur focussysteem kan een zeer kleine en duidelijke spot verzorgen, deze is uiteraard van richting te veranderen.
 
De ergonomische hoofdband is met leer bekleed en door middel van de stelknoppen met een hand qua maat aan te passen.
De lichtgewicht onderdelen en de centraal gemonteerde lichtkabel bieden een zeer groot draagcomfort van de lamp op het hoofd.
De lichtopbrengst van de lamp werkt optimaal in combinatie met een 150Watt halogeen lichtbron. Voor de verschillende merken lichtbronnen zijn additioneel adapters verkrijgbaar.
 

Anderen bekeken ook

Instrumentarium

Voorhoofdslampen

Een hoofdlamp moet makkelijk te bedienen zijn en makkelijk op het hoofd geplaatst worden. Onderzoek wijst uit dat een KNO arts 40 tot 60 keer een voorhoofdslamp op en af zet. Dit moet dus comfortabel zijn en de lamp moet ook comfortabel zitten. Ook is een lange brandtijd fijn zodat de arts de hele dag zijn hoofdlamp kan gebruiken. Tijdens het onderzoek moet de lamp zelf het zicht van de arts niet blokkeren en uiteindelijk een zo goed mogelijk beeld geven voor de arts. Een weloverwogen keuze maken is dus noodzakelijk.

Fiber optische, bekabelde of draadloze hoofdlampen

Een fiber optische voorhoofdslamp is een hoofdlamp die aangesloten wordt op een externe lichtbron door middel van een lichtkabel. Vaak kan de arts de lichtintensiteit op de lichtbron instellen. Een losse voorhoofdlamp daarentegen heeft vaak 1 kleurintensiteit en (meestal) 1 temperatuur, maar heeft geen lichtkabel die de arts hindert. Dergelijke voorhoofdlamp kan uitgevoerd zijn met een kabel naar een batterij die de arts in zijn jaszak doet of met batterijpacks aan de hoofdlamp. Hierdoor is de voorhoofdlamp volledig draadloos. Dit geeft de arts volledige vrijheid.

Halogeen of LED voorhoofdslampen

Verschil in kleurtemperatuur? Voorheen was het heel normaal dat de voorhoofdlampen waren uitgevoerd met een halogeenlampje. Dit gaf de kenmerkende warme kleur. Het nadeel was wel dat het vaak gepaard ging met hittevorming en een korte brandduur. Tegenwoordig zijn alle voorhoofdlampen minimaal uitgevoerd met een LED lamp. Hierdoor kan een langere brandduur en hogere lichtopbrengst verwezenlijk wordt. Echter is het algemene indruk dat LED altijd gepaard gaat met een koude, blauwachtige kleur. Bij de meeste voorhoofdslampen binnen het assortiment van Entermed is het mogelijk om te kiezen voor een LED hoofdlamp met een halogeen kleur. Daarnaast is de Entermed Diaphana zelfs traploos in kleurtemperatuur in te stellen! Zo kunnen artsen die nog een voorkeur hebben voor de oude halogeen lampen, hetzelfde effect creëren met LED voordelen.

Meerdere mensen, 1 hoofdlamp

In de praktijk zien we steeds vaker dat een spreek- of behandelkamer gedeeld wordt door meerdere artsen en zo ook de hoofdlamp. Omdat iedereen anders is en andere voorkeuren heeft, moet de hoofdlamp makkelijk in te stellen zijn qua omtrek. Zoals eerder aangegeven is de Entermed Diaphana zelfs traploos in kleurtemperatuur in te stellen. Daardoor is deze lamp erg geschikt voor gebruik bij gedeelde kamers.

Speciaal voor de OK!

Bij gebruik op de OK moet een voorhoofdslamp nog steeds voldoen aan alle kenmerken. Echter komt er een belangrijk aspect bij, namelijk reiniging en sterilisatie. In een steriele omgeving wil de arts de mogelijkheid hebben om de lamp te focusseren. Echter bij een reguliere voorhoofdlamp is dat niet mogelijk. De meeste lampen zijn niet te desinfecteren. Dit is op te lossen door het toevoegen van een desinfectiehandvat. Hiermee kan de arts in een steriele omgeving zijn lamp focusseren. Dit onderdeel kan losgehaald worden en worden gesteriliseerd. Hierdoor is de lamp geschikt voor de OK.

Over ons

 

Entermed BV is gespecialiseerd in KNO medische behandelunits en innovatieve medische producten.

Entermed focust zich op het ontwerpen, produceren, verhandelen en onderhouden van kwalitatief hoogwaardige producten voor ziekenhuis en kliniek.
Door te luisteren naar onze klanten, kunnen wij continu onze producten en processen verbeteren, met als doel een volwaardig partner te zijn voor onze klanten.

  • Edisonstraat 22, 8912 AW, Leeuwarden,
    Nederland

  • +31 (0) 58 29 88 888

Ga naar boven